DE MEDIATOR

Als mediator geef ik de mensen aan tafel de ruimte om dat te bespreken wat nodig is.

Tabitha van den Berg

Ik ben Tabitha van den Berg (1980) en mediator en trainer bij Mediation Amsterdam.

Ik geloof dat de beste oplossingen vanuit mensen zelf komen. En dat jullie het ook zelf kunnen. Met een beetje hulp. Als mediator bied ik structuur. Op empathische en pragmatische wijze zorg ik voor ruimte om dat te bespreken wat nodig is. Om (nieuwe) afspraken mogelijk te maken. Ik neem de regie over het proces en jullie richten je op de inhoud. Onderzoeken waar het schuurt en kijken wat er (nog) mogelijk is. Het doel: het vinden van een oplossing waarmee jullie allebei vooruit kunnen. In welke vorm ook.

Als mediator word ik ook regelmatig gevraagd als communicatietrainer/adviseur en intercultureel expert bij reorganisaties en in moeizame verlopende samenwerking tussen collega’s en binnen teams. Ik coach op verzoek ook individuen en teams. Mensen die vastlopen in conflict en moeizame communicatie en toe zijn aan verandering.

Sinds 2012 ben ik actief als (vrijwillig) buurtbemiddelaar voor Stichting Beter Buren in Amsterdam Noord. Daarnaast geef regelmatig presentaties en gastlessen over “gedoe op de werkvloer” en mediation voor ondernemers en aan hogescholen en universiteiten.

Mijn achtergrond
Van huis uit ben ik jurist. Na mijn studie heb ik een aantal jaar op projectbasis in het buitenland gewerkt via o.a. de Europese Commissie aan projecten gerelateerd aan mensenrechten en milieu. Inmiddels ben ik al weer twaalf jaar terug in Amsterdam waar ik eerder o.a. verbonden was aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Vanuit mijn behoefte om mensen te verbinden en een bijdrage te leveren aan het reduceren van conflicten heb ik in 2012 de post-academische opleiding tot mediator gevolgd aan het Amsterdamse ADR Instituut. In 2014 ben ik als mediator gaan werken voor Mediation Amsterdam (opgericht in 2004 door Barbara Hoogenboom). Ik heb het bedrijf in juli 2016 overgenomen. Eind 2016 heb ik een maatschap opgericht met Eline van Tijn waarmee we Mediation Amsterdam verder willen laten groeien.

Samenwerken is heel makkelijk als alles goed gaat. Maar is een een probleem, dan versta je elkaar vaak niet. Als mediator haal ik de angel uit het conflict.